T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu

OKUL AİLE BİRLİĞİ

Okul-aile birliği nedir ve görevleri nelerdir? Nasıl üyesi olabilirim?

Ailenin eğitim ortamlarındaki etkin katılımının en önemli aracı Okul-Aile Birlikleridir. Okul-aile birlikleri okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velilerinden oluşur. Okul-aile birliklerinde okulda daha önce görev yapmış yöneticiler, öğretmenler, mezunlar ve hayırseverlere onur üyeliği de verilebilir. İsteyen veliler okul-aile birliği seçimlerine katılarak görev alabilirler.

Okul-aile birliği, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur. Okul-aile birliği kurulduğu okulun adını alır.

Okul-aile birlikleri, okulların eğitim ve öğretim hizmetlerine etkinlik ve verimlilik kazandırmak, okulların ve maddî imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere; aynî ve nakdî bağışları kabul edebilir, maddî katkı sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler ve kampanyalar düzenleyebilir, okulların bünyesinde bulunan kantin, açık alan, salon ve benzeri yerleri işlettirebilir veya işletebilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2018 - Güncelleme: 05.11.2020 09:59 - Görüntülenme: 1121
  Beğen | 2  kişi beğendi